Infrapanel, infrafűtés

“Mennyezeti fűtés, ha nincs hely az oldalfalon”

 

Az infrafűtés, infrapanelek, fentről, a napsugárzáshoz hasonlóan melegítik fel a környezetüket. Mennyezeti fűtésként nem foglalnak helyet az oldalfalon, kiválóan alkalmasak fő vagy kiegészítő fűtésre egyaránt.

A termékkínálatunkban megtalálható infrapanelek, több előnnyel is büszkélkedhetnek a versenytársakhoz képest. Kérem olvasson tovább hogy megismerje a részleteket!

 

Infrapanel, elektromos infrafűtés
Infrapanel mennyezeti infrafűtés gazdaságos elektromos fűtés

Hatékony kerámiaszemcsék és extra szigetelés

A mikrokerámia szemcsés felületű infrapanelek egyenletesebb és sokkal hatékonyabb hőeloszlást biztosítanak a sima felületű infrapnelekhez képest. Az egyenletes hőeloszlás miatt nincs holttér, vagy esetlegesen túlfűtött terület és komfortosabb a hőérzet.

A kerámia szemcsés felület mellett, natur fakeretes infrapanelünk, egy másik fontos tulajdonságával is kiemelkedik a piaci szereplők közül: Ez az extra hátoldali szigetelés, aminek köszönhetően, az infrasugárzás és a hőáramlás szinte teljesen egészében lefelé, a fűtött élettér felé irányul, nem fűti a födémet, ami energiatakarékossá és gazdaságossá teszi.

 

 

10 év infrapanel garancia

A forgalmazó egyedülálló 10 év garanciát vállal az infrapanel, infrafűtés helyes működésére. A gyártó régóta piaci szereplő Magyar cég, így az esetlegesen felmerülő garanciális igényt könnyű érvényesíteni.

Hova ajánljuk?

  • Kiegészítő vagy önálló fűtésre minden helyiségbe
  • Fürdőszobákba a helytakarékosság, mennyezeti szerelés miatt
  • Ahol nincs hely az oldalfalon és padlófűtésre nincs lehetőség
  • Ahol a belmagasság 2,2 m és 3,2 m között van

Infrapanel felépítése

1. keretanyag

2. csatlakozó vezeték

3. NEW AGE Crystal Technology® kerámia kristályszemcsés felületi réteg

4. formáló rétegek

5. grafit massza

6. reflekciós réteg

7. hőszigetelő réteg

8. hővisszaverő réteg

9. hátlap borítás

 

 

Infrafűtés, infrapanellel, a mennyezeten
infrafűtés működése, infrapanel felépítése

Fürőszoba fűtésére is alkalmas

Az általunk értékesített infrapanelek, IP24 – Fröccsenő víz és pára elleni védelemmel rendelkeznek. Ezért fürdőkbe, wc-be, mosókonyhába is felszerelhetőek, a szabvány szerinti zónabesorolással.

fűtőpanel fürdőszobába, kettős szigeteléssel, ip24 védelemmel
infrafűtés, infrapanel fürdőszobába, fürdő fűtésére
elektromos fűtés fürdőszobába, energiatakarékos infrafűtés

Hogyan működik az infrafűtés, infrapanel?

A fűtés mechanizmusa abban rejlik hogy az infrapanel felülete elektromos áram hatására felmelegszik és ez a meleg felület infrasugárzás, a szem számára nem látható infrafény formájában melegíti fel a fűtendő teret. A kristályszemcsés bevonat növeli a hőledó felületet így a thermikus áramlás még hatékonyabb. Az infra hőleadás a nap sugarainak hullámhosszán történik felülről, így kellemes hőérzetet biztosít a használójának. Mivel a nap is hasonló módon melegíti fel a földet, a fűtés egy természetes, az emberi szervezet számára kedvező módon és irányból történik.

Infrasugárzást minden felmelegített tárgy kibocsájt, így nyilvánvaló hogy az infrafűtés se pozitív se negatív hatással nincs közvetlenül az emberi egészségre, ahogy más tárgyak sem. Közvetett pozitív hatása talán a fentről jövő hő miatt van, mert az csökkenti az elektroszmog jelenséget, a porrészecskék áramlását, de ezt csak nagyon érzékeny emberek vehetik észre. Cégünk semmiképp sem javasolja hogy döntést egészségügyi alapon hozzanak, az infrapanel nem fog betegségeket gyógyítani és nem is lesz rájuk rossz hatással.

 

Infrafűtés méretezés, kivitelezés, energiatakarékos használat

Az infrafűtés tervezése bonyolultabb mint a fűtőpaneleké, ha hosszú távon jól működő fűtésrendszert szeretne, kérem kérjen INGYENES árajánlatot szakértő kollégánktól.

Infrapanelekkel kiépített fűtésrendszer kivitelezését, bizza villanyszerelő szakemberre. Vásárláskor szerelési útmutatót mellékelünk és ügyfélszolgálatunk is örömmel segít szakemberének mindenben.

Az infra fűtésrendszer akkor lesz energiatakarékos, gazdaságos fűtés, ha vezérlését megfelelő termosztáttal építjük ki. Ebben a kérdésben több megoldást is fel tudunk kínálni:

elektromos padlófűtéshez padlóérzékelős wifis termosztát, digitális programozható