NordArt Elektra - Elektromos padlófűtés

Elektromos padlófűtés és fagymentesítő kábelek
 • Szeretne folyamatos, komfortos meleget?
 • Jó lenne, ha otthonában gyermekei a felfázás veszélyét nélkülözve élhetnének?
 • Tetszik Önnek az időtálló kerámia, vagy kőburkolat, csak tart tőle, hogy nagyon hideg?
 • Fürdőszobájában párásodik a tükör, nehezen szárad fel a padló?
 • Legszívesebben nélkülözné a fali fűtőelemeket?
 • Télen megnehezíti a közlekedést a hó, a jég?

Ha elgondolkodott már ezeken, de a magas költségek vagy a kivitelezési nehézségek eltántorították a padlófűtés kialakításától, akkor Önnek érdemes megismerni a NordArt Elektra elektromos padlófűtés-rendszert.

Mit érdemes a padlófűtésről tudni?
 A padl9254845925ófűtéssel kapcsolatban az emberek általában két táborra  oszlanak.

 Az egyik tábor azt mondja, hogy ez a legősibb komfortos fűtésmegoldás  valóban nem rossz, azonban a levegő portartalma folyamatosan  mozgásban  van, és ez nem túl kedvező az emberi szervezet számára.

 A másik tábor pedig pont ezt cáfolja, azt vallja, hogy a hagyományos  radiátoros, vagy konvekciós fűtésnél is mozgásban van a légtér és  ebben  élettani szempontból nincs különbség, abban viszont igen, hogy az állandó  hőmérsékleten tartott padlófűtés magasabb komfortot biztosít  felhasználója  számára.

3601069119

Azt is mondják, hogy a padlófűtés esetén a helyiség levegőjének a  hőmérsékletét 2oC-al alacsonyabb hőfokon is ugyanolyan melegnek  érezzük,    hiszen a meleg alulról felfelé áramlása egészségesebb és  komfortosabb hőérzetet biztosít, mindemellett kb 15% megtakarítást is  eredményez.

Cégünk ebben a kérdésben nem foglal egyértelműen állást, mi minden  termékünk ismertetését azzal kezdjük, hogy Önnek, mint érdeklődőnek    meg kell fogalmaznia, hogy mi az, amit egy lakótér fűtésétől elvár és ennek  az elvárásnak kell megfelelnie a kiválasztott rendszernek.

2619582656

Ha Önnek vannak kis gyerekei, azt szeretné, hogy a lakótér soha ne hűljön  ki, de ne kelljen energiát pazarolnia, jó lenne, ha az örök divatú és  könnyen  tisztán tartható kőburkolatokat használhatná a lakásában, akkor Önnek jó  szolgálatot tehet a padlófűtés.

 Jó lenne, de a padlófűtés kiépítése drága és időigényes, az  üzemeltetési költsége magas.

Valóban így lehet ez egy gázüzemű rendszer esetében, azonban ezek az állítások az elektromos rendszerre nem vonatkoznak.

Miért előnyös az elektromos padlófűtés-rendszer?
8925210866 Az elektromos padlófűtések gyakorlatilag egy félvezető fűtőkábelből állnak,  melyeket tökéletesen leszigeteltek, és egy vakolathálóhoz hasonló hálóra  rögzítettek.

Ön ezt a hálóra rögzített tekercset fogja megkapni.

Képzelje el, hogy van egy könnyű tekercs, amivel le kell fednie az aljzatot, a végeit pedig egy későbbi bekötéshez el kell helyezni a falon egy kábelcső segítségével, 150 cm magasságban.

Ezután jöhet a burkolat. A burkolatot egyszerűen flexibilis ragasztóba kell ágyazni és így a vékony, 4 mm-es hálót a burkolatragasztó fogja rögzíteni.

A villamos kábeleket be kell köttetni villanyszerelővel a hálózatba a termosztát segítségével és kész.

Ebből is láthatja, hogy nem volt

 • aljzatvésés,
 • csőtekergetés,
 • nyomáspróba,
 • betonozás,
 • simítás,
 • csak a burkolás.

Ezzel Ön a kivitelezés pillanatában már több százezres pénzügyi tételeket takarított meg.

Mit érdemes tudni a padlófűtés üzemeltetési költségekről?

A padlófűtést olyan terekbe szokták ajánlani, ahol folyamatosan kell fűteni, mivel a rendszer nagy tömege miatt kissé lustán alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez.

A NordArt Elektra azonban csak vékony rétegeket fűt, ezért lényegesen rugalmasabb és gyorsabb reagálás jellemzi.

A fűtendő közeg azonban még így is elég nagy tömegű, ezért kedvező üzemeltetési költségeket a folyamatosan egy hőmérsékleten tartás mellett érhetünk el.

A fűtőháló teljesítménye 100-160 W/m2.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy folyamatosan 100-160 W az áramfelvétele m2-ként. Ha a rendszer elérte a kívánt hőfokot, akkor kikapcsol, és mindaddig nem vesz fel áramot, amíg a levegő hőmérséklete nem hűl vissza 2 oC-t.

A vezérlő és a padlóérzékelő méri a levegő és a padló hőmérsékletét és csak akkor közöl hőt a környezettel, amikor az feltétlenül szükséges, így a 100-160 W/m2 hőleadás csak napi 5-8 órában szükséges beállított hőfoktól és épületfizikai paraméterektől függően.

A fűtésköltség meghatározásánál figyelembe kell venni a fűtendő épület fizikai és műszaki paramétereit, ugyanis az üzemeltetési költséget a hőmérséklet és az épület hővesztesége együttesen határozzák meg.