ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS FŰTŐSZŐNYEGGEL LAMINÁLT PARKETTA, PADLÓ ALÁ

Ha nem szeretné hogy gyermekei a parkettán csúszva-mászva fázzanak, ha otthonos, jó hőérzetet akar a hideg téli napokon, akkor válassza a melegburkolatok alá telepíthető elektromos padlófűtésünket!

Skandináv termék, ahol a fűtés létkérdés!

 

Nordart Elektromos fűtőszőnyeg melegburkolathoz
Elektromos padlófűtés Dániából
Elektromos padlófűtés hosszú, 25 év garanciával
Megbízható elektromos padlófűtés, fűtőszőnyeg forgalmazó
elektromos padlófűtés, skandináv heatcom fűtőszőnyeg ingyenes házhozszállítással
Skandináf fűtőszőnyeg raktárról azonnal

Mi ez konkrétan?

Elektromos padlófűtés parketta vagy meleg burkolat alá

Ez egy speciális, prémium elektromos padlófűtés készre gyártva, ami úsztatott vagy klikkes, azaz nem ragasztott melegburkolatok, például laminált parketta, laminált padló, fa parketta esetén alkalmazható.

Hogy néz ki a gyakorlatban?

Egy extra vékony, 1.8mm átmérőjű, kéteres fűtőkábelből áll, amely egy 50cm széles, alul felül zárt alumínium fóliában van hullám alakban rögzítve.

Az alumínium fólia mindamellett, hogy mechanikai védelmet ad a fűtőkábelnek, a biztonságos üzemeltetés érdekében biztosítja a kábelek közti egyenletes hővezetést, és a teljes felületű földelést és árnyékolást.

Ezt a fűtőszőnyeget kell 5 mm vastag, xps szigetelésre helyezni.

 

Kéteres fűtőkábelről van szó, ami azt jelenti, hogy csak egy oldalon kell csatlakoztatni az áramhálózathoz, ezzel megkönnyítve a tervezést és telepítést.

 

Új építés vagy felújítás során, gyorsan, egyszerűen kivitelezhető, nem kell a teljes aljzatot kibontani, betont feltörni.

Mitől tud többet?

előnyök a vizes és más elektromos padlófűtésekhez képest

  • Gyorsan, egyszerűen, utólag is telepíthető
  • Olcsó bekerülési költség
  • Biztonságos működés, dupla szenzoros hőmérés, levegő és padlóhőmérséklet szabályozás
  • Intelligens termosztát, takarék programok, mobiltelefonnal távvezérlés, energiatakarékosság
  • Extra vékony kialakítás, csupán 3mm vastag padlófűtés rendszer, így nem emeli meg a padlószintet
  • Alumínium fóliába zárva: jobb hőeloszlás, biztonságosabb üzemeltetés, teljes felületű földelés, árnyékolás

Elektromos padlófűtés kétszenzoros termosztáttal

Kizárólag, megfelelő termosztáttal üzemeltethetünk fűtőszőnyeget!

Elektromos padlófűtés megfelelő használatához, alapvető követelmény, egy dupla szenzoros termosztát alkalmazása!

Mit is jelent ez?

 Az elektromos padlófűtéshez olyan termosztát telepítésére van szükség, ami rendelkezik egy külső, úgynevezett padlószenzoros, illetve egy levegős érzékelővel is.

A termosztáton lehetőség van csak a padlószenzort használni, azaz beállítani a padló kívánt hőmérsékletét (pl.: 25 °C). Ez a melegburkolatok esetén nagyon fontos, mert itt nem mehet a padló hőmérséklete 27 °C fölé.

De lehetőség van a kombinált használatra is, azaz beálltjuk, hogy a termosztát kapcsolja ki a padlófűtést, ha a levegő eléri például a 22 °C-ot vagy a padlóhőmérséklet a 27 °C-ot.

 

Elektromos padlófűtés termosztát két érzékelővel

Padlófűtés – fűtőszőnyeg lefektetési terv

Miért fontos padlófűtés kivitelezés előtt tervet készíteni?

padlófűtés és fűtőszőnyeg kivitelezése, lefektetése előtt terv

A megfelelő méretű fűtőszőnyeg kiválasztása pontos felmérést és tervezést igényel, mert a fűtőszőnyegen lévő kábelből nem lehet levágni, azaz rövidíteni, illetve a túl rövid fűtőszőnyeg telepítése hideg foltotokat okozhat a laminált parkettán, laminált padlón.

Célszerű padlófűtés telepítés előtt megtervezni, lefektetési rajzot készíteni, hogy hol van szükség az alumínium fólia megvágásával a fordulókra. FIGYELEM! A fűtőkábelek nem keresztezhetik egymást.

A helyiség padlófűtéssel fűthető felületének felmérésénél figyelembe kell venni, hogy a teljesen lefedett felületek alá (például: hűtő, konyhasziget, konyhabútor, beépített bútor) ne kerüljön padlófűtés, mert egyrészt nem hasznosul a hő, másrészt ezeken a részeken a fűtőkábel túlmelegedhet, és ennek károsodásához vezet.( a min. 5cm lábbal rendelkező bútor, már nem jelent teljes lefedettséget)

 A tervezésnél úgy kell kalkulálni, hogy a padlófűtés a 3 mm vastag xps lépésálló alátét alkalmazása esetén 5 mm-rel emeli meg a padlószintet.

Rétegrend: 1. Párazáró fólia 2. XPS lépésálló alátét 3. Alu-Mat fűtőszőnyeg 4. Melegburkolat

Amennyiben a helyiség nagysága vagy tagoltsága miatt több fűtőszőnyeg telepítése indokolt, célszerű azt minél kevesebb egységből megoldani, illetve azonos típusú fűtőszőnyegeket egy helyiségében használni az egyenletes felmelegítési idő miatt.

Több fűtőszőnyeg alkalmazása esetén, azok párhozamosan csatlakoztathatóak a termosztáthoz történő bekötés előtt. FIGYELEM! Ilyenkor szakember ellenőrizze a termosztát terhelhetőségét!

 

Elektromos padlófűtés árak, méretek

Azonnal vásárolhat raktárról, INGYENES szállítással