Ügyfeleink gyakran felteszik ezt a kérdést mielőtt elektromos fűtést vásárolnak. A gazdaságos működés, pénztárcabarát havi fogyasztás, sok tényezőn múlik. Fontos meghatározói a ház, lakás, iroda, szigetelési jellemzői, a külső hideg és a felhasználói szokások, a helyiségek hőfok temperálásnak mértéke. A következőkben megosztjuk tudásunkat Önnel a témában, hogy tisztábban lásson vásárlás előtt vagy meglévő elektromos fűtését energiatakarékosabban tudja használni. Fontos leszögeznünk hogy a leírtak, vásárlói visszajelzések, saját tapasztalatok, tíz éves periódusból és gyártói adatokból kerültek megfogalmazásra.

Norvég elektromos fűtéseink használati útmutatójában, komfort hőmérsékletnek nevezik azt a hőmérsékletet, amit a legtöbbet használunk, az adott helyiségben tartózkodva. Ez a hőmérséklet a legoptimálisabb szervezetünknek, egészségünknek és ez ad jó érzést, biztonságot a tél kinti hidegével szemben. Az egészségügyi és pénztárcabarát szempontok, gyártói irányelvek itt teljesen megegyeznek, egymással karöltve kérik az ügyfelet a 20-22 Celsius fok beállítására a termosztáton. Az ennél magasabb hőmérséklet a tévhittel ellentétben, fokonként nem arányosan, hanem nagy mértékben megnöveli a fogyasztás mértékét és az elektromos fűtőtestek üzemidejét. Ezért és az egészségünk megőrzése miatt is, javasoljuk a 20-22 Celsius fokot.

Milyen beállítást használjunk ha nem tartózkodunk az adott helyiségben?

A kérdésre több válasz is adható, a lényeg hogy milyen sokáig nem használunk egy lakrészt! Ezt és az átlag ember szokásait is szem előtt tartva, megkülönböztetünk 4órás-8órás-24órás és azt meghaladó ciklusokat:

  • 4 órás takarék hőfok: a felhasználó boltba megy, vásárol, egyéb pár órás tevékenységet végez, ilyenkor jó szigetelésű épületeknél nem javasoljuk a hőmérséklet csökkentést, rossz szigetelésnél 4 órát meghaladó távollétnél, 1-2 fok hőmérséklet csökkentés beállítása javasolt a termosztátokon.
  • 8 órás takarék hőfok: éjszakai alvás, munka esetén, jó és rossz szigetelésnél is, javasoljuk a 2-3 fok hőmérséklet csökkentést elektromos fűtésének beállításán.
  • 24 órás takarék hőfok: kirándulás, vendégség, rövidebb út alkalmával, 3-4 fok csökkentést javaslunk a fűtőpanelek termosztátján.
  • Több napot meghaladó takarék hőfok: nem használt vendégszoba, elutazás esetében, 8-15 fok közé javasoljuk beállítani a termosztátok hőfok kijelzőjét.

A fenti takarékossági hőfokcsökkenés mindenképp megtérül éves szinten, megéri vele foglalkozni. Ezekben az esetekben mindenképp számolni kell kis visszafűtési idővel, amit a programozható vagy wifi-s termosztátok kiküszöbölnek mert úgy állítja be őket hogy az érkezés előtt már a komfort hőmérséklet bekapcsoljon 30-40 perccel, így mikor a felhasználó haza érkezik, semmit érez a csökkentett hőmérsékletből, illetve egy roppant fontos dolgot észrevesz: ALACSONYABB LESZ AZ ÉVES FŰTÉS SZÁMLÁJA!

 

AZ ÁLTALUNK FORGALMAZOTT NORVÉG ELEKTROMOS FŰTÉSEK, PRÉMIUM KATEGÓRIÁS FŰTÉSEK DE CSAK ANNAK A KEZÉBEN MŰKÖDNEK KIEMELTEN GAZDASÁGOSAN, AKI TAKARÉKOSAN, FELELŐSSÉGTELJESEN, ÁTGONDOLTAN HASZNÁLJA AZOKAT. ELEKTROMOS FŰTŐPANELJEINK LEHETŐSÉGET ADNAK AZ ENERGIATAKARÉKOS FELHASZNÁLÁSRA DE HOGY ÉL -E EZZEL A LEHETŐSÉGGEL, AZ AZ ÖN DÖNTÉSE!