A norvég fűtőpanelek közös jellemzői

A NordArt norvég fűtőpanelek nem csak nevükben norvégok, hanem ténylegesen is ott gyártják, fejlesztik őket és a skandináv országok háztartásainak nagy részében ilyen fűtési megoldásokat alkalmaznak. Önálló fűtésre tervezték őket, de kiegészítő fűtésként is jól működnek.

Bárhol alkalmazhatóak ahol a megfelelő és szakszerűen kiépített elektromos hálózat rendelkezésre áll. Ajánlottak lakások, házak, nyaralók, bérlemények, irodák, üzlethelyiségek elektromos fűtésére. Több típus IP24 védelmi szinttel rendelkezik, így ezek a  zónabesorolási szabályok alapján, szerelhetők fürdőszobákba, wc-be, mosdókba, mosókonyhákba, egyéb vizes helyiségekbe.

Norvég termék igazi norvég fűtőpanel, fűtés, skandináv fűtés

A fűtés elve

A NordArt fűtőpanelek belsejében nincsenek kopó, mozgó alkatrészek, nincsen ventilátor sem, egyszerűen a gravitációt kihasználva, konvekciós elven működnek. A fűtőpanel alsó részén beáramlik a hideg levegő, majd áthalad a speciális kialakítással rendelkező (hőcserélő) fűtőbetéten és a meleg levegő felül távozik.

Ha a hőmérséklet elérte a beállított értéket, magától ki-be kapcsol. A  fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális fémötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, így nem izzik, ezzel az élettartama szinte örökös.

Norvég fűtőpanelek működési elve

Felszerelés

A fűtőpaneleket függőleges falra, a padlószinttől 10-20 cm-re kell felszerelni. Ha magasabbra szerelik őket akkor az hatékonyság vesztést eredményez. Célszerű központi helyen elhelyezni a fűtőtestet, ahol biztosított a hőáramlás. Függőleges felszerelés TILOS!

Beüzemelés

A NordArt fűtőtestek felszereléséhez és beüzemeléséhez nincs szükség szakemberre, bárki ezt könnyedén elvégezheti. A doboz tartozéka a fali konzol, ezt négy csavarral kell rögzíteni. Ezután rá kell akasztani a panelt és a gyári dugvillás vezetékét, konnektorba dugni. A működtető áramkört javasoljuk villanyszerelő szakemberrel átnézetni.

Hangtalan működés

A NordArt elektromos fűtésekben nincs mozgó alkatrész, a termosztát sem kattan a ki és be kapcsoláskor, ezért a norvég fűtőtestek működése teljesen hangtalan. Ez az egyedülálló tulajdonság, felettébb ideálissá teszi gyerekszobák és hálószobák egyedi fűtésére.

Adax neo norvég fűtőpanel gazdaságos fűtőtest
Adax Neo norvég elektromos fűtés, fűtőpanel

8-12 év árelőny a beruházás pillanatában

Amikor a havi fogyasztás számláit mérlegeljük az elektromos  fűtés és gázfűtés vonatkozásában, feltétlen érdemes megvizsgálni a beruházási és üzemeltetési költségeket is! Bekerülési költség tekintetében a norvég elektromos fűtőpanelek verhetetlenek. Egy átlagos lakás norvég fűtése kb. 250.000 Ft-ból megvalósítható, ezzel szemben egy gázfűtés 1,5-2.000.000 Ft körül mozog. Ha akár 100.000Ft éves költségbeli különbséggel is számolunk, akkor ezt a különbséget a bekerülési összegből megspórolt, nálunk maradt pénzen, több mint 12 évig fedezhetjük. 

Ha az így megmaradt tőkét megújuló energiákba, napelemes rendszer kiépítésébe és szigetelésbe fektetjük, akkor elérhetjük a fűtésköltségünk radikális csökkenését, vagy ha a bekerülési árkülönbözet tőkéjét kipótoljuk vagy pályázat útján növeljük, akkor elérhetővé válik a fűtésköltség teljes lenullázása is.

 

elektromos fűtés fogyasztás

Energiatakarékos termosztátok

Minden norvég elektromos fűtőpanel processzor vezérelt termosztáttal van ellátva, ami 0,5 Celsius fok hőmérséklet változásra reagál. Ennek a pontosságnak tudható be, hogy a helyiség sosem lesz túlfűtött, ezzel az energiatakarékos működéssel pénzt spórol használójának.

Az okos termosztát tárolja az előre beállított időpontokat, hőfokokat, adaptív módban is fut, gyerekzárat állíthatunk rajta, ezenkívül érzékeli az ablaknyitást közvetett módon és meggátolja az energiapazarlást.

8 év garancia

  • Alap 5 év cseregarancia (1-2 napon belül új panelt kap, 5 éven keresztül)
  • + 3év javítási garancia a Garancia Plusz Szolgáltatás keretében
  • A Skandináv termékek híresek a magas minőségükről, a fűtőpanelek tekintetében sincs ez másképp! Ezen prémium kategóriás termékekre a gyár könnyen vállalja a kivételesen hosszú csere garanciát, mert minőségi anyagokból, szakértő kezek által vannak szerelve.

Adax Neo norvég fűtőpanel

Norvég dizájn díjas fűtőtest

Az Adax Neo 2008-as megjelenése óta több jelentős dizájn díjat is megnyert, különböző lakberendezési kiállításokon. A Norvég Mérnökök által felhasznált anyagok magas minősége, a különleges és letisztult formavilág, valamint az egységáras színválaszték szavatolja, hogy a fűtőtest a lakás berendezésének a szerves részévé váljon.

Rejtett kiáramló csatornák a meleg levegőnek

A kiáramló meleg levegő speciálisan kialakított csatornákon keresztül távozik a fűtőpanelből. Ezek a kiáramló nyílások a fűtőtest hátulján kaptak helyet, takarva vannak szemből, így az Adax Neo lekerekített formái nagyobb erővel hatnak.