Infra fűtés méretezés és kiépítés

Az infra fűtés méretezése

Amint arról már volt szó – a paneleket a mennyezetre célszerű szerelni, 4-5 négyzetméterenként általában egyet. A belmagasság és az alapterület határozza meg, hogy pontosan hány darabot.

2m -2.4 m belmagasságig 5 m² -enként 150- től 400 W teljesítményben,
2.4- 3,5 m belmagasságig 4 m² -enként 400-650 W teljesítményben.

Fontos tudni, hogy a letelepítendő teljesítménynél figyelembe kell venni a légtérfogatot: az alapterület szerinti kiosztás mellett a letelepítendő teljesítmény nem lehet kisebb, mint légköbméterenként 30 Watt.

Példa:
Amennyiben adott egy 20 m² alapterületű szoba 2.8 méteres belmagassággal, akkor 4 db panelre lesz szükségünk, és mivel a légtérfogat alapján (20 m² x 2,8 m= 56 m³) x 30 W = 1680 W minimális teljesítmény szükséges, ebbe a szobába 4 db 500 W-os panel letelepítése szavatolja a tökéletes

Amennyiben nem megfelelő a telepített infra panelek méretezése, akkor magas áramfogyasztás mellett sem lehet önálló fűtésteljesítményt elvárni a rendszertől. Gyakori a méretezési hiba miatt az egyenetlen hőeloszlás, a falak penészesedése, a meleg és hideg-zónák kialakulása a helyiségen belül.

Célszerű a számításokat kollégáinkra bízni, akik ingyenesen kiszámolják és javaslatot tesznek a méretezésre.

Infrapanelek méret- és teljesítmény táblázata

Figyelem! Az infrafűtés megfelelő működéshez szükséges termosztátot beszerelni.

Beszerelés – Az infra panel szakszerű telepítése

A fűtés beszerelését végzett villanyszerelő szakemberre célszerű bízni. A villanyszerelők számára többnyire ugyan ismert az infra panel, azonban célszerű kollégáink szaktanácsait is megfogadni. Ha szükséges, díjmentesen tudunk konzultálni (akár telefonon) a kivitelezést végző szakemberrel, hiszen célunk, hogy leendő ügyfeleink egy szakszerűen kiépített, működő és megbízható fűtésrendszert kapjanak.

• A mennyezeti rögzítésnek pontosnak kell lennie, a panel nem görbülhet.

• A vezeték kiépítését szabványos módon kell kivitelezni, betartva az érintésvédelmi előírásokat (kábelcsatorna, falba süllyesztés)

• Amennyiben fa kerettel készül a panel, az igény szerint festhető, azonban a hőleadó mikrószemcsés réteg csak három rétegben, meghatározott festékkel festhető. Amennyiben ilyen igénye merül fel, mindenképpen kérje az ügyfélszolgálat segítségét.

• A termosztát kiválasztásánál a használati szokásokat figyelembe kell venni. Felesleges programozható termosztátot tenni állandó hőmérsékletet igénylő helyiségbe, idős embereknek, és olyan környezetbe, ahol a programozás inkább bosszúságot fog okozni, mint kényelmet. Kerüljük a felesleges bonyolult rendszerek kiépítését.

• Telepítés előtt meg kell győződni arról, hogy a jelenlegi elektromos hálózat alkalmas-e az elektromos fűtésrendszer fogadására.

Szeretnék infrapanelt vásárolni.

Még több info kellene!