Az ADAX NEO fűtőpanel műszaki adatai

A fűtésrendszer részletes műszaki ismertetője

ADAX NEO – Méretek és teljesítmények

Az ADAX NEO fűtőpanel sokféle teljesítményben létezik, egységes magasságuk 35, vagy 18 cm, 8.5 cm-re állnak el a faltól, 400-2000 W teljesítményben készülnek. Az alábbi táblázatban megismerheti a fűtőtestek méreteit és teljesítményeit:

35 cm-es fűtőpanelek

 

[table id=14 /]

 

18 cm-es fűtőpanelek

 

[table id=15 /]

ADAX NEO – Mekkora fűtőpanelt válasszunk?

ADAX NEO – Elhelyezés, szerelés, beüzemelés

A fűtőpanel kizárólag függőleges falra szerelhető, lehetőleg az ablak alá. Nem szerelhető mennyezetre, padlóra vízszintes felületekre. Tartsa be a biztonsági irányelveket, melyeket ez az ábra mutat. A panelek könnyűek, átlagosan 4-6 kg-osak. A NordArt Adax Neo elektromos fűtőtestek IP20 védettségűek így vizes helyiségbe nem szerelhetőek. (Ha fürdőbe vagy vizes helyiségbe szeretne Adax Neo fűtőpanelt akkor az Adax Neo2 típust választhatja, amely IP24 védettségű. A fürdőben történő elhelyezéskor figyelembe kell venni a szabvány adta zónabesorolási szabáyokat, melyekkel ha nincs tisztában, villanyszerelő segítségét kérje ki.)

A fűtőpanelek a faltól 8.5 cm-re állnak el, a fali konzol a faltól 3 cm-t tart el. A csatlakoztatása a konnektorba földelt dug-villával történik, a konnektor jó, ha a panel mögé kerül, ebben az esetben nem látszik a vezeték.

Új építésnél, vagy kialakításnál nem szükséges konnektort építeni, a panel (szakember által) direktben is beköthető. Minden panelhez 115 cm hosszú vezeték tartozik. Az ADAX NEO 35 C°-t képes maximálisan a fűtendő helyiségben garantálni, erre azonban normál esetben nincs szükség. A panelek felületi hőmérséklete maximum 50 C°, a hőleadást nem a felületi hőmérséklet határozza meg, hanem a gravitációs működés, általában a felületi hőmérséklet nem éri el a 40 C° -t sem.

ADAX NEO fekete fűtőpanel alacsony kivitelben

ADAX NEO – A fűtőpanelek áramerősség igénye

A kiépítésnél figyelembe kell venni, hogy mekkora a fűtendő épületben a rendelkezésre álló áramerősség, azaz hány amperes a főbiztosíték.

A fent látható méret- és teljesítménytáblázat megmutatja, hogy az egyes fűtőpaneleknek hány Amper elegendő, ha több panelt választ, ezeket adja össze és ne felejtse ellenőrizni a rendelkezésre álló körülményeket. Ha az amperszám kevésnek bizonyul, forduljon a szolgáltatóhoz, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink ismertetik a hálózatfejlesztési lehetőségeket.

A fűtőpanel szükséges betápja a következő módszerrel számolható: Watt / Volt (230) = Amper.

További kérdések és válaszok

És vajon mennyibe kerül?